Je ogen en je gevoel laten aanspreken

Behalve je gastheer ben ik, Wim Muller, werkzaam als beeldend kunstenaar. In de belendende Galerie H 19, met z’n entrée aan de achterzijde van het hoofd-gebouw, tref je schilderijen, tekeningen en keramiek van mij aan. Enkele getoonde, geboetseerde portretten zijn door gastvrouw Berber Meijer gemaakt.

Mijn schilderijen omvatten voornamelijk vrouwelijk naakt, met grote afbeeldingen in schaal van ongeveer één op één. Aan de uitdrukking van huid en stof hecht ik veel waarde, probeer ik het visuele invoelbaar en tastbaar te maken; de geportretteerde vrouwen kijken je aan, kijken jouw wereld in, waardoor jij je mogelijk bekeken voelt.

Behalve de schilderijen tref je ook schetsen aan van modelstudies. Een geschilderd portret maak ik in opdracht, bij voorkeur van een behoorlijk formaat. Voor een geboetseerd portret moet je bij Berber zijn.

M’n keramiek omvat traditioneel hand-gedraaide producten van steengoed-klei die op hoge temperatuur worden gebrand; daarbij wordt reductief gestookt. In dat verband laat m’n werk zich plaatsen in, wat wel genoemd wordt, de ‘oosterse’ traditie, verwijzend naar Chinese en Japanse oorsprongen. De wijze waarop ik stookwijze en de samenstelling van mijn glazuren combineer, verschaft het werk een eigen kleur met kenmerkende visuele en tactiele eigenschappen.

Voor een atelierbezoek kun je met mij persoonlijk contact opnemen, per email, mullerw@planet.nl, of telefonisch 0644852436